Piszoár illatosítók

TOALETT ÉS PISZOÁR ILLATOSÍTÓK

A kategóriában található termékek kifejezetten a toalett helyiségek illatosítására szolgálnak. A piszoár illatosító rácsok az illatosító funkció mellett, szerkezetüknek köszönhetően meggátólják az idegen anyagok (pl. cigaretta csikk, rágó stb.) csatornába jutását, így elkerülhető a dugulás. A piszoár kövek antibakteriális hatással is bírnak. Normál használat mellett kb. 30 napig tartják az illatukat. Elérhetők még wc csésze külső oldalára függeszthető, illetve tapadókoronggal falra tapasztható illatosítók is, melyek szilikon anyaguknak köszönhetően jól illeszkednek bárhova.

PISZOÁR ILLATOSÍTÓK SZEREPE

Mindenki szívesebben használ egy kultúrált, rendezett mosdót, ezért fontos, hogy azokat vendégeink számára folyamatosan tisztán tartsuk. Nem lehetünk ott minden használat után, hogy kitakarítsuk azt, ezért a szagok terjedésének meggátolása és a tisztaság fenntartása a fő feladat. Ma már elérhetők olyan piszoár rácsok melyek illatosító funkciót is ellátnak a idegen tárgyak megszűrése mellett.

PISZOÁR ILLATOSÍTÓ RÁCSOK

A piszoár rácsokból három féle típus létezik. Egyszerű műanyag rács, illatosító funkció nélkül. Ennél a megoldásnál az illatosítást külön piszoár kő, vagy a piszoáron kívül elhelyezett illatosító végzi. Műanyag rács piszoár kő tartóval, adott esetben már piszoár kővel szerelve. A legújabb megoldásnak pedig a szilikonból készült, illatanyaggal átitatott termékek számítanak. Mindegyik termék elsődleges funkciója az idegen tárgyak felfogása és a dugulás megelőzése. Az illatosított piszoár rácsok egyszerre látják el a dugulás megelőzés és az illatosítás feladatát. Használatuk egyszerűbb, nem kell a kövek cserélésével bajlódni. Ezek a szilikon gumiból készült rácsok átlagos használat mellett kb. 30 napig fejtik ki hatásukat, ezután cserélni kell őket, mivel veszítenek illatukból.

A piszoár kövek különböző méretűek, keménységűek lehetnek. Minél nagyobb és ellenállóbb annál tovább használható. Illatosítás mellett tisztító feladatot is ellátnak.

Szintén szilikon készülnek a hangair és diamond illatosítók is, előbbit egy tapadókoronggal tudjuk a csempére rögzíteni, utóbbit pedig a wc karimájára tudjuk felfüggeszteni, úgy hogy kifelé nézzen. Ezek a termékek csak illatosítóként funkciónálnak.

Akik a gazdaságosabb megoldást részesítik előnyben, azoknak továbbra is ott a lehetőség a normál kosaras piszoár rács használatára. Ezeken egy kis regesz található, piszoár kővel töltve. Amikor a kő elfogy, akkor elegendő a követ pótolni, így csökkenthetők a kiadások, viszont nem olyan esztétikus, és macerás a cseréje.