Szemeteszsákok

SZEMETESZSÁKOK

A hulladékgyűjtésre mindenhol szükség van, legyen szó a háztartásokról, intézményekről, vendéglátó helyekről, vagy ipari létesítményekről. Kínálatunkban biztosan megtalálja azt a zsákot ami a legmegfelelőbb az Ön számára. Az általunk forgalmazott hulladékgyűjtő zsákok nagy része magyar termék. Megbízható gyártóktól származik és a minőségre garanciát vállalnak. A zsákok nagy része újrahasznosított reg alapanyagból készül, de forgalmazunk megújuló forrásból származó lebomló, és vízben oldódó mosodai zsákokat is.

Nézet:
Sorrend:
 

SZEMETESZSÁKOK JELLEMZŐI

A zsákok különféle méretben érhetők el, és adott mérethez igazított anyagvastagsággal. Egy kisebb háztartási méretű szemeteszsáknak nem kell túl vastagnak lennie, mivel a méret korlát miatt, háztartási hulladékkal lehetetlen túlterhelni őket. Ahogy a méretek nőnek, úgy az anyagvastagság is változik. Minél nagyobb, annál vastagabb anyagra van szükség, hogy elbírja a bele helyezett hulladékot. Léteznek a szokványostól eltérő anyagvastagsáú zsákok, például építési törmlelék tárolására alkalmas zsákok. Egyedi igény esetén az adott célnak megfelelő zsákok gyártására is van lehetőség. A legolcsóbb szemeteszsákok fekete, újrahasznosított reg alapanyagból készülnek. Ezek jellemzően jó nyúlási értékkel bírnak, így minimális túlterhelés esetén sem szakadnak el. A színes zsákok általában magasabb árfekvésűek, a színező anyag, illetve az alapanyag fajtájából adódóan.

A prémium minőségű zsákok HDPE anyagból készülnek, melyek ugyanazaon anyagvastagság mellett erősebbek, a normál PE zsákoknál. Ezek kevésbé nyúlékonyak, ezért érzékenyebbek a túlterhelésre. A reg zsákokhoz képest nincs kellemetlen szaguk. Készülhetnek zárószalagos és normál kötős kivitelben.

LEBOMLÓ SZEMETESZSÁKOK

A környezettudatosság jegyében egyre inkább teret hódítanak a megújuló forrásból származó lebomló zsákok. Ilyen például a kukoricakeményítőből készült termékeke. Ezek pár hónap alatt a földben komposztálódnak. Használati értékük ugyanolyan, vagy jobb, mint az átlag reg alapanyagból készült zsákoké. A leggyakrabban használt méretekben érhetők el a piacon.

A lebomló mosodai szennyeszsákok is egyre népszerűbbek a piacon. Ezek PVA (poli-vinil alkohol) anyagból készülnek, és a nedvesség és hő hatására lebomlanak. Egészségügyi intézmények, szociális szolgáltató központok mosodái használjak főként. A szennyezett, fertőzött textíliával való érintkezés így elkerülhető. A zsákot a textíliával együtt a mosógépbe lehet helyezni.

A zsákok kiválasztásánál figyelembe kell venni a szemetes kuka méreteit. Általában nagyobb méretet kell választanunk, hogy a peremére visszahajtható legyen. Ezzel elkerülhető, hogy a kukába csússzon, és a hulladék bekoszolja annak oldalfalát.