Lázmérő, hőmérő infrás

INFRÁS HŐMÉRŐK, LÁZMÉRŐK

Érintés nélküli lázmérőinkkel biztonságosan, a keresztfertőzés veszélye nélkül ellenőrizhető a páciens testhőmérséklete. A mérési pontosság + - 0,2 °C fok test hő mérése esetén. A mérést a homlokon, csukló belső felén, vagy a nyakon lehet végezni. A kézi eszközök tárgy, illetve víz hőmérséklet mérésére is alkalmasak. A lázmérők hang, és fényjelzéssel is figyelmeztetnek a különböző hőmérséklet státuszra, zöld szín: normál hőmérséklet, sárga: hőemelkedés, piros: láz. Egyszerű és gyors használat. Intézményi és otthoni használatra egyaránt alkalmas.

Nézet:
Sorrend:

LÁZMÉRŐK, INFRÁS HŐMÉRŐK HASZNÁLATA

Az érintés nélküli infrás lázmérők egyre népszerűbbek az intézmények és az otthoni felhasználók körében. Használatuk egyszerű és gyors. A koronavírus miatt kialakult helyzetben, a kereslet rendkívüli mértékben emelkedett, amellyel a gyártók próbáltak lépést tartani, és a tömeggyártással az eszközök ára csökkent, így elérhetővé váltak mindenki számára. A lázmérők kiválóan használhatók a beléptetés során, iskolákban, sportcsarnokokban, kórházakban stb.

AZ ÉRINTÉS NÉLKÜLI LÁZMÉRŐ HASZNÁLATA ÉS JELLEMZŐI

A mérési idő kb. 0,5 - 1 mp. A kijelző nagy méretű, jól látható a mért érték, és a különböző hőmérsékleti státuszokra szín és hangjelzés is felhívja a figyelmet. Több mért érték is tárolható a készülék memóriájában, így nyomonkövethető például a test hőmérsékletének változása a mérések között. Az eszközök + - 0,2 °C pontossággal állapítják meg a mért felület hőmérsékletét. Könnyűek, így akár egész nap használhatók, a forgalmasabb helyeken is. Tárgy hő mérési tartománya 0 - 100°C-ig, testhő pedig 32-42,9°C fokig mérhető.

A készülék bekapcsolását követően válasszuk ki a mérési módot, hogy tárgy vagy testhőmérséklet mérésre szeretnénk használni. Ezt követően a készülét 3-5 cm távolságra a felületre merőlegesen tartva kell a mérést elvégezni. A mért érték a készülék kapcsolóját megnyomva, azonnal megjelenik a kijelzőn. Testhőmérséklet mérés esetén 3 különböző háttérszínnel jelöli az adott állapotot. Normális, hőemelkedés, vagy lázas állapot, zöld, sárga és piros színnel jelennek meg. Fontos, hogy a mérő eszköz és a felület között semmilyen akadály ne legyen. Például a páciens haja stb. A mérést érdemes egymás után 3x megismételni, és az átlagot venni alapul például betegség esetén. Ezt követően lehet elkezdeni adott esetben a láz csillapítását.

Kínálatunkban normál pisztoly formájú és fali változat is megtalálható. Utóbbiból fertőtlenítőszer adagolóval egybeépített típus is elérhető melyek kiválóan használhatók intézményekben.