BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

KÉZSZÁRÍTÓ VÁSÁRLÁS

2021.03.18 07:41
Kézszárító beszerzésen gondolkodik?

KÉZSZÁRÍTÓ BESZERZÉSEN GONDOLKODIK?

Fontos, hogy a piacon kapható rengeteg típus közül az adott környezetnek leginkább megfelelőt válassza, hogy ön, mint üzemeltető és a mosdót használók is elégedettek legyenek. Rövid ismertetőnkkel megpróbálunk segíteni a választásban.

A KÉZSZÁRÍTÓKRÓL

A kézszáríók világszerte egyre népszerűbbé válnak a technika fejlődésének köszönhetően. A ma kapható készülékek áramfelhasználása kisebb, teljesítménye pedig jobb, mint a korábbi típusoké. A fejlettebb eszközökben már hepa szűrő, és UV fény fertőtlenítő is található, mely megszűri a beszívott levegőben terjengő baktériumokat, ezzel biztosítva a maximális higiéniát.

TÍPUSOK

Eleinte csak nyomógombbal használható eszközök voltak elérhetők a piacon, ezek egyszerűen kezelhető gépek voltak, gombnyomásra működtek a meghatározott ideig. Nem sokkal később megjelentek a higiénikusabb, szenzor vezérelt, érintés nélküli eszközök. Az eszközök mérete is sokat változott az elmúlt évek alatt, egyre kisebb, kompaktabb kézszárítók születtek, melyekre szükség is volt, hiszen a régebbi építésű mosdóknál a gazdaságos helykihasználásra törekedtek a tervezők.

A MEGFELELŐ ESZKÖZ KIVÁLASZTÁSA


Amikor eldöntöttük, hogy kézszárítóval szeretnénk felszerelni a mosdónkat, ki kell választanunk a megfelelő típust. Az egyik legfontosabb tényező a környezet ahol használni szeretnénk, mivel különböző eszközre van szükség egy bevásárlóközpontban, illetve egy kávézó mosdójában. A forgalmas helyekre mindenképp a leggyorsabb, leghikiénikusabb, és leginkább strapabíró típust ajánljuk, ilyenek a szénkefe nélküli motorral szerelt légpengés (airblade) kézszárítók. Ezeknek az eszközöknek a motorja akár 10 évig probléma nélkül üzemel, hepa szűrővel és UV fertőtlenítővel vannak ellátva, így meggátolják a baktériumok kézfelületre jutását, 7 - 10 másodperc alatt képesek leszáratni a használó kezét. Kevésbé forgalmas helyre, például egy kisebb étterem, vagy kávézó mosdójába elegendő egy olcsóbb, szénkefés motorral szerelt eszköz, ezek kb. 10 - 15 másodperc alatt képesek szárazzá varázsolni az ember kezét, és a jó minőségű alkatrészeknek köszönhetően szintén több évig gond nélkül üzemelhetnek. Iskolák, illetve kevésbé ellenőrizhető mosdókba a rozsdamentes acélból készült vandálbiztos kézszárítókat ajánljuk, melyek a technológia fejlődésével ma már elérhető áron állnak rendelkezésre. Kínálatunkban megtalálhatók extra keskeny kézszárítók is, melyek mérete megegyezik egy hajtogatott kéztörlő adagolóéval, ezeket kifejezetten szűk mosdókban történő felhasználásra javasoljuk. A ma kapható legújabb kézszárítók nagyon hatékonyak, tehát viszonylag kis energiafelhasználás mellett kiváló szárítási teljesítménnyel bírnak.

FELSZERELÉS


Az eszközök szabvány EU dugvillával és szerelési utmutatóval vannak ellátva, így a beüzemelést a háztartási eszközökhöz hasonlóan bárki el tudja végezni, de ezek ellenére a felszerelést bízza szakemberre, különösen akkor, ha nem áll rendelkezésre elektromos aljzat.

Reméljük, hogy rövid írásunk segít a választásban, ettől függetlenül örömmel állunk rendelkezésére, hogy a felhasználási környezetnek leginkább megfelelő kézszárítót ajánlhassuk.