Toalettpapírok

TOALETTPAPÍROK

A kategóriában közületi és háztartási toalettpapírok találhatók. A nagytekercses wc papírok a standard 19 cm, 23 cm, 26 cm és 28 cm -es átmérővel, két, illetve három rétegben, 100% cellulóz és újrahasznosított alapanyagból készült változatokban érhetők el. Ezek a termékek, méretük miatt csak toalettpapír tartóval használhatók megfelelően. Kínálatunkban megtalálhatók egyedi gazdaságos toalettpapír rendszerek, melyekkel elkerülhető a pazarlás, a laponkénti adagolásnak köszönhetően. A belső mag nélküli wc papír használatával nem képződik felesleges hulladék, a tekercs teljes egészében felhasználásra kerül.

Széles toalettpapír választékunkban megtalálhatók a nevesebb gyártók, mint például a Celtex, Lucart és Wepa termékek, valamint a feltörekvő, Tubeless márkanévre hallgató belső mag nélküli wc papírok. A belső mag elhagyásával nagyobb mennyiségű papír tekerhető fel ugyanakkora átmérőre, így nem csak gazdaságosabb toalettpapírok készíthetők, hanem környezetbarátabb is, mivel nem keletkezik felesleges hulladék, és a jobb helykihasználás végett a szállítási költségek csökkenthetők.

Az innovációnak köszönhetően a ma kapható újrahasznosított toalettpapírok minősége vetekszik a tiszta cellulózból készített wc papírokéval. Az új eljárásoknak köszönhetően az egészségügyi papírok jó nedvszívó képességgel és kell puhasággal rendelkeznek, hogy használatuk kényelmes legyen. Az újrahasznosított toalettpapír könnyen felismerhető a színéről. Általában barnás, szürkés, sárgás árnyalatúak, attóal függően, hogy milyen az újrahasznosított alappapír színe. Fehérítő hozzáadásával a végtermék világosítható, de ma már nem igazán alkalmazzák ezt az eljárást, és maradnak az úgy nevezett natúr színnél. A nagyobb gyártók, mint például a Lucart, vagy a Celtex különféle környezetbarát minősítéseket is megjelenítenek az újrahasznosított toalettpapír csomagolásán. Ilyen az EU Ecolabel minősítés, mely vonatkozhat magára a termékre, illetve a termék környezetbarát módon történő előállítására. Ez esetben öko címkével ellátható egy tiszta cellulóz termék is, ha az előállításának környezetre gyakorolt hatása csekély mértékű (pl. kevés hulladék keletkezik, az alapanyag ellenőrzött erdőgazdálkodásból származik, a gyártás során a CO2 kibocsájtás nem számottevő).

A legújabb toalettpapír adagoló rendszereknek köszönhetően ma már gazdaságosan üzemeltethetők a mosdók, jól követhető a termékek fogyása, így a beszerzésért felelős személyek is pontosabban tudnak kalkulálni. A laponkénit adagolásnak köszönhetően nincs pazarlás, így a kevesebb hulladék kisebb ökológiai lábnyomot hagy maga után.