BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Hulladékgyűjtők széles választéka

Csillag Z.
2022.01.06 14:50
Hulladékgyűjtők, szelektív hulladékgyűjtők, szemetes kukák

Hulladékgyűjtők széles választéka

A hulladékgyűjtők rendkívül sokfélék lehetnek, és nem mindegy, hogy milyen környezetbe melyiket választjuk, ezért ezekből a termékekből igen széles választékot tartunk.

Háztartási és ipari hulladékgyűjtők

Anyaghasználat

A hulladékgyűjtők műanyagból és rozsdamentes acélból készülhetnek. Mindkét típusból létezik prémium és standard változat. A műanyag szemetesek készülhetnek újrahasznosított alapanyagból, ezek főként színükben térnek el a prémium termékektől, áruk kedvezőbb, így tökéletes választás intézmények számára, ahol fontos a költséghatékonyság. A rozsdamentes acél szemetesekről azt hinnénk, hogy ellenállóbbak, mint a műanyag társaik, azonban a tapasztalat pont az ellenkezőjét mutatja. Ezek a termékek sajnos érzékenyebbek a külső behatásokra, ezért inkább a kevésbé forgalmas, igényes helyekre ajánljuk őket. Exkluzív megjelenésüknek köszönhetően prémium minőség érzetet keltenek az adott környezetben. Kiválóan párosíthatók egyéb rozsdamentes szaniter, és mosdófelszerelésekkel. A rozsdamentes acél termékeknél fontos megjegyezni, hogy savas tisztítószerrel tilos takarítani őket, ugyanis a maró készítmények kárt tehetnek a rozsdamentes bevonaton és korródálódni kezdhet.
Műanyag vagy rozsdamentes acél szemetes
Működtetésük

A legelterjedtebb típusok a pedálos és billenős változatok. Utóbbiaknál kisebb a hibalehetőség, viszont elkerülhetetlen a fedél kézzel, illetve hulladékkal történő érintése, így hamarabb koszolódik, és beszennyezheti az használó kezét, viszont gyorsabb a használata, így forgalmas mosdókba, intézményekbe ajánlott a használatuk. Léteznek még nyitott fedéllel szerelt típusok, ezeket főként szelektív hulladék gyűjtésre ajánljuk, mivel nem keletkezik szag, úgy mint a kommunális hulladék esetében. A legmodernebb változatok között már megtalálhatók az érintés nélküli szenzoros változatok. Ezek ára lényegesen magasabb, ám modern, exkluzív hatást keltenek.

Méretek

A hulladékgyűjtők méret választéka szintén elég széles. Kínálatunkban megtalálhatók a legkisebb 1,5 literes asztali, valamint a 100 literes ipari méretű szemetesek is, így bármely környezetbe tudunk megfelelő terméket kínálni.

Kommunális és szelektív hulladékgyűjtők

A kommunális hulladékgyűjtöknél nincs szükség a színnel történő megkülönböztetésre, mivel vegyes hulladék tárolására használják őket. Mindenképpen zárt kivitelre van szükség, hogy a bele helyezett hulladék szaga ne terjengjen az épületben. A szelektív hulladékgyűjtőknél ez a probléma nem áll fenn. A különböző színekkel jelölt konténerek jól megkülönböztethetők, így a papír, műanyag, üveg gyűjtése nem okozhat problémát.

Szemetes zsák használatának fontossága

Bármilyen hulladékgyűjtőt használjuk, a szemeteszsák használata elengedhetetlen. Mindig válasszunk eggyel nagyobb méretű zsákot, mint amekkora a tároló, ugyanis a zsák rögzítése csak így kivitelezhető problémamentesen. A szemeteszsákok vastagsága és anyagminősége szintén eltérő lehet, törekedjünk rá, hogy a tárolni kívánt hulladék fajtájának megfelelő vastagságú zsákot használjunk. A műanyag és papír gyűjtéséhez elegendő egy vékonyabb zsák, míg a vegyes hulladék gyűjtésére a lehetőségekhez mérten minél vastagabbat válasszunk.

Tekintse meg szemetes kuka kínálatunkat az alábbi linkekre kattintva.

https://alphadenthigienia.hu/sct/605899/Szemetesek-kukak-muanyag

https://alphadenthigienia.hu/sct/150869/Szemetesek-kukak-rozsdamentes-acel

További információért forduljon kollégáinkhoz bizalommal.