BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Gyors kézfertőtlenítők és felületfertőtlenítők

Csillag Z.
2022.01.06 14:50
Gyors kéz- és felületfertőtlenítők

Gyors kézfertőtlenítők és felületfertőtlenítők

Léteznek olyan fertőtlenítő készítmények, amelyek nem igényelnek vízzel történő öblítést, ezeket nevezzük gyors fertőtlenítő szernek. Kézre és felületre is létezik ilyen megoldás. De vannak fontos szabályok, amikre itt is figyelni kell.

Öblítés nélkül használható kéz- és felületfertőtlenítők

Kézfertőtlenítő gél

A felhasználás módját az egyik legismertebb terméken, az INNO-SEPT gél extra kézfertőtlenítőn fogjuk végigvezetni. Fontos megjegyezni, hogy ezek a készítmények elsősorban fertőtlenítő eljárásra készültek, nem pedig tisztításra, így a szennyezett kézfelületen nem fogja teljes mértékben kifejteni a hatását, ezért az alkalmazásuk előtt érdemes eltávolítani a kezünkre rakódott koszt például egy nedves törlőkendővel, vagy ha van rá mód, akkor kézmosással. A szennyezett kézfelületre felvitt fertőtlenítő ráadásul ragacsossá válhat a portól és egyéb fizikai szennyeződéstől.
INNO-SEPT gél extra használata: mint a legtöbb gyors fertőtlenítőt ezt a terméket is töményen kell alkalmazni. A behatási idő 30 másodperc, ami azt jelenti, hogy a szer ennyi idő alatt fejti ki baktericid (MRSA), fungicid, tuberkulocid, virucid hatását. A szerből kb 3 - 5 ml -t juttassunk a tenyerünkbe, majd alaposan oszlassuk el, ügyelve a kézhajlatokra és a körömágyakra. A szert sérült bőrfelületen ne használjuk, mert irritálhatja azt.
Fontos megjegyezni, hogy sok kereskedlmi forgalomban kapható alkoholos gél, csak kéztisztító megnevezéssel szerepel a polcokon, ennek a legfőbb oka az, hogy nincs bevizsgálva, a különböző ferőtlenítő hatásspektrumokra. Az alkohol tartalmuk révén ezek is bírnak fertőtlenítő hatással, de a vizsgálat hiányában nem lehetünk biztosak annak hatásosságában.
Inno-sept gél extra kézfertőtlenítő gél

Kézfertőtlenítő kendő

Folytassuk a sort a kézfertőtlenítő kendővel, pontosabban kézfertőtlenítővel itatott kendővel. Ilyen például az INNO-SEPT Fresh fertőtlenítő törlőkendő. Ez a termék nem csak a kéz, hanem tárgyak felületének áttörlésére is alkalmas. A hattáspektruma megegyzik az INNO-SEPT gél extra termékével, baktericid (MRSA), yeasticid, tuberkulocid, szelektív virucid (burkos vírusokra) hatással rendelkezik. Egy darab kendő 2 ml fertőtlenítő oldatot tartalmaz. A használat során a kendővel alaposan dörzsöljük át a kezünket, ügyelve a hajlatokra és a körömágyakra. 30 másodperc alatt fejti hatását a baktériumok és virusok ellen, a tuberkolocid hatás eléréshez viszont már 1 percre van szükség. A kendő nem csak fertőtlenítő hanem tisztít is egyben, így a kisebb mértékű szennyeződést képes eltávolítani a felületről. A kendő egymásba hajtott állapotban foglalnak helyet a műanyag dobozban, így egyszerűen adagolható a dobozból.

Inno-Sept Fresh kézfertőtlenítő és felületfertőtlenítő kendő

Kézfertőtlenítő oldat

Az INNO-SEPT fresh fertőtlenítő oldat egyaránt alkalmazható a kéz- és felületfertőtlenítésre. Töményen kell alkalmazni. A legkisebb kiszerelésű 1L-es szórófejes flakonnal egyszerűen felvihető a kéz, illetve a tárgyak felületére. A kézfertőtlenítéshez 3 ml oldatot kell a tenyérbe juttatni, amit aztán alaposan bedörzsölve 30 mp-en keresztül hagyni, hogy hasson. A tuberkolocid hatás eléréséhez 1 percre van szükség. A tárgyak felületére, felvihető permetezéssel, vagy bármilyen takarító eszközzel, szivacs, kendő stb. Felületfertőtlenítést követően a szer maradványait el vízzel el kell távolítani a kezelt felületről, kivéve a padló esetében. Erősen szennyezett kéz, illetve felület esetében, megelőző tisztítást kell végezni, hogy a fertőtlenítőszer teljes mértékben kifejtse hatását.

INNO-SEPT fresh kézfertőtlenítő és felületfertőtlenítő oldat

Tekintse meg szemetes kuka kínálatunkat az alábbi linkekre kattintva.

https://alphadenthigienia.hu/shop_search.php?search=inno-septhttps://alphadenthigienia.hu/sct/605899/Szemetesek-kukak-muanyag

További információért forduljon kollégáinkhoz bizalommal.