BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Tavaszi nagytakarítás az Alpha-Dent Higiénia Kft. termékeivel

Csillag Z.
2022.03.07 10:10
Tavaszi nagytakarítás

Tavaszi nagytakarítás

Évente legalább egyszer rászánjuk magunkat otthonunk alapos kitakarítására. Ilyenkor a ritkábban használt, illetve nehezen, vagy egyáltalán el nem érhető helyek és felületek tisztítására is sort kerítünk.

Tavaszi nagytakarítás az Alpha-Dent Higiénia Kft. termékeivel

A takarítás mindennapjaink része, ha nem is minden nap, de hetente legalább egyszer biztosan sort kell kerítenünk rá azért, hogy otthonunkat tisztán és rendben tartsuk. Évente néhány alkalommal azonban szükséges lehet a megszokott takarítási eljárás helyett, komolyabban beleásni magunkat a munkába. A tavaszi nagytakarítás alkalmavál olyan helyeket és felületeket is meg kell tisztítanunk, amikhez több időre és nagyobb erőfeszítésre van szükségünk.

Tavaszi nagytakarítás az Alpha-Dent Higiénia Kft. termékeivel

A takarítás alkalmával mindig haladjuk fentről lefelé. Kezdjük a takarítást a függönyök leszedésével és mosásával. A mosáshoz válasszunk az adott anyagnak és színnek megfelelő mosószert és öblítőt. Az Alpha-Dent Higiénia Kft. kínálatában megtalálható mosószerek és öblítők erre kiválóan alkalmasak.

A takarítást folytathatjuk a sarkok, szekrények mögötti részek portalanításával és a pókhálók eltávolításával. Ehhez nagyszerűen használható a teleszkópos portalanító kefe, mellyel mélyen be lehet nyúlni a bútorok mögé. A szekrények felső tetejét, a polcokat és különböző kemény felületű fa bútorokat mikroszálas kendővel és bútorápolóval tisztítsuk meg. A mikroszálas kendők hatékonyan gyűjtik össze a port, és nagy mennyiségű szennyeződés tárolására alkalmasak. A bútorápoló készítmények nem csak tisztítanak, hanem ápolnak is. Némelyik antisztatikus hatású, melynek köszönhetően az adott felület hosszabb ideig pormentes marad.

Az ablakok és üvegfelületek tisztításához mindenképpen üvegtisztító szert és szöszmentes papírtörlőt, vagy üvegtisztító kendőt használjunk, máskülönben a végeredmény nem lesz makulátlan, ha szükséges akkor ismételjük meg az eljárást az adott felületen többször, amígy folt- és csíkmentes nem lesz. Az ablakok tisztításához használhatunk ablaklehúzót is, melynek helyes használatával tökéletes eredményt érhetünk el gyorsan, komolyabb erőfeszítés nélkül.

A tisztítást folytathatjuk a padlóval. Első körben a száraz szennyeződést például a port kell eltávolítanunk, melyet leghatékonyabban porszívóval tudunk kivitelezni, de használhatunk seprűt és lapátot is. A ROLY száraz és száraz-nedves porszívók kiváló szívóteljesítményükkel, kis energiafelhasználás mellett is nagyon jól használhatók a feladatra. A száraz tisztítást felmosás követi. Az Alpha-Dent Higiénia Kft. felmosó eszköz kínálata rendkívül széles. A normál felmosó szettek mellett, megtalálhatók az egyszerűen könnyed mozdulatokkal használható Spin Mop forgófejes, és Spray Mop permetező felmosó eszközök is.

A Spin Mop felmosó vödör egy forgó préssel, centrifugával vannak szerelve, melyek a nyél lefelé nyomását követően körbeforognak, és a centrifugális erő hatására a víz kicsapódik a mopból. Többféle méretben érhetők, így bárki megtalálja az otthona méretének leginkább megfelelőt.

A Spray Mop segítségével a felmosást rendkívül gazdaságosan tudjuk elvégezni. A kis méretű víztartály egy átlagos 70 - 80 m2-es lakás teljes felmosásához bőven elegendő, a lapos mop segítségével pedig gyorsan néhány mozdulattal el tudjuk végezni a padló tisztítását.

A fürdőszoba és konyha takarításához speciális tisztítószerre van szükségünk. A fürdőben lerakódott makacs vízkő eltávolítását a leghatékonyabban foszforsavas, illetve citrom-, vagy ecetsavas vízkőoldóval tudjuk elvégezni. A maró hatású készítmények használatakor ügyeljünk a biztonságra, használjunk gumikesztyűt, permetező eljárás esetén pedig maszkot. A konyhában a tűzhelyre és környékére rakódott zsíros szennyeződés eltávolítása rendkívül nehézkes, ezért fontos a felhasznált tisztítószer minősége. Mindkét terület tisztításánál fontos, hogy időt hagyjunk a szernek, hogy ki tudja fejteni hatását. Vízkő eltávolítás esetén pár perc, zsír feloldásához viszont valamilvel hosszabb időra van szükség. A fellazított szennyeződést karcmentes szivaccsal, vagy kendővel távolítsuk el. Addig ismételjük a folyamatot, amíg el nem érjük a kívánt hatást.

Konyhapult és tűzhely zsírtalanítása

Az Alpha-Dent Higiénia Kft.-nél megtalál minden szükséges eszközt és szert, hogy ragyogóan tisztává varázsolja otthonát.

Jó munkát kívánunk mindenkinek!

Tekintse meg termékeinket az alábbi linkekre kattintva.

https://alphadenthigienia.hu/sct/769128/Takaritoeszkozok

https://alphadenthigienia.hu/sct/631037/Tisztitoszerek

További információért forduljon kollégáinkhoz bizalommal.