BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Kiadások csökkentése a megfelelő higiénia termékek megválasztásával

Csillag Z.
2022.08.09 15:10
Költséghatékony higiéniai rendszerek

Higiéniai kiadások csökkentése a megfelelő eszközök megválasztásával

A növekvő alapanyag- és energiaárak jelentős hatással vannak a higiéniai piacra is. Azonban a higiénián nem szabad spórolni, helyette inkább válasszunk költséghatékony megoldásokat.

Költséghatékony megoldások a higiéniában

A higiéniai papírok ára a 2021-es állapothoz képest kb. 50%-al emelkedett. Az áremelkedéshez nagyon sok dolog hozzájárult, a legjelentősebb az alapanyagárak emelkedése, de számottevő az energia, valamint a fuvarköltségek emelkedési is.

Gazdaságos papír adagolók használata

Amennyiben a maximális higiénia elérése a cél, akkor papírkéztörlőt kell használnunk. Mindenképpen valamilyen gazdaságos rendszert válasszunk, például a hajtogatott kéztörlő rendszer, vagy pont adagolású tekercses kéztörlő rendszer mellett döntsünk. Ezek gazdaságosan üzemeltethetők, mivel egyszerre csak egy lap húzható ki a kézörlő tartókból. Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a környezetvédelem, ezért válasszunk újrahasznosított papírokat, amik nem csak olcsóbbak, mint a 100% cellulóz termékek, de kisebb hatást is gyakorlnak a környezetre. A toalettpapírok esetében szintén pontadagolású, illetve hajtogatott toalettpapír rendszereket érdemes használni.

Kézszárítók

A kézszárítók alternatív megoldást kínálnak a kéz szárítására. Azon helyek számára, melyek napelemmel rendelkeznek, mindenképp egy kifizetődő befektetés lehet a kézszárítók használata. Törekedjünk rá, hogy mindenképpen egy gyors szárítási képességgel rendelkező típust válasszunk, mivel a legtöbb energiát a fűtőszálak emésztik fel, ezért minél rövidebb a szárítási idő, annál kevesebb áram kerül felhasználásra. A légpengés airblade kézszárítók nyújtják a legjobb teljesítményt, ahol viszont kisebb hely áll csak rendelkezésre, oda a kisebb méretű fali készülékek között is találunk megfelelőt. Tovább csökkenthetjük a kiadást, ha nyári időszakban, illetve fűtött helyiségben a készülék levegő fűtését kikapcsoljuk. A legtöbb eszközünk már rendelkezik ilyen opcióval, ezért mindenképpen ilyen eszköz vásárlását javasoljuk.

Gazdaságos kézmosás

A hagyományos folyékony szappan adagolók helyett, használjunk spray-, vagy habszappan adagolót, a manuális kivitelű eszközök olcsóbbak és nincs szükség energiaforrásra a használatukhoz. Választhatunk kannából utántölthető és patronos szappan adagolókat. Habár a töltőanyag a patronos verzióknál drágább, a patronokban lévő termék minősége általában jobb, mint kannás szappanoké, így ezt is mérlegelni kell az adagoló kiválasztásánál. Az automata adagolók műkdtetéséhez energiaforrásra van szükség, ezért az üzemeltetés költsége magasabb a manuális változatokhoz képest, viszont ha napelemmel felszerelt intézménybe, vendéglátóegységbe kívánjuk felszerelni, akkor mindenképpen egy hálózati áramforrásról működtethető típust válasszunk.

A megfelelő termékek kiválasztásához forduljon kollégáinkhoz bizalommal.

Tekintse meg termékeinket az alábbi linkekre kattintva.

https://alphadenthigienia.hu/shop_search.php?search=l%C3%A9gpeng%C3%A9s

https://alphadenthigienia.hu/szappan-adagolok/habszappan-adagolok

https://alphadenthigienia.hu/szappan-adagolok/spray-szappan-adagolok