BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Illatosító berendezések kis és nagy területre

Csillag Z.
2022.09.13 15:10
Illatosító eszközök kis és nagy légtérbe

Illatosító eszközök kis és nagy légtérbe

Környezetünk, otthonunk illatosítására rendkívül sok megoldás létezik, de melyik lenne számunkra a legmegfelelőbb. Bejegyzésünkben igyekszünk felvilágosítást adni, a kereskedelmi forgalomban kapható, háztartási és ipari illatosító eszközökről.

Illatosító eszközök háztartási és ipari felhasználásra

A megfelelő eszköz kiválasztásához először a felhasználási hely tulajdonságait és méretét kell figyelmbe vennünk. Előfordulhat, hogy egy átlagos háztartási illatosító kevésnek bizonyul, mivel az illatosított terület túlságosan nagy, és a otthoni illatosító készülék, vagy eszköz nem fedi le azt teljes mértékben, ezért nagyobb illatkoncentrációra van szükség, amit koncentráltabb illatanyaggal, vagy sűrűbb használattal lehet elérni.

Illatosító eszközök

Az illatosítás történhet, illóolajjal, melyet diffúzorral juttatuk a levegőbe, automata spray/permetező berendezéssel, vagy egyszerű szilárd (pl. zselés, vagy szilikon gumi, illetve az illatosító gyertya) illatosítóval.

Az illóolajak maguktól is párolognak, így az illatmolekulák a légtérbe kerülnek, de ez a párolgás sokszor kevés, ezért rá kell segíteni valamilyen eszközzel. Az illóolajok párolgásának hatékonyságát a legjobban egy úgynevezett diffúzorral, aromaterápiás párologtatóval lehet növelni. Az illatosító diffúzorok, ultrangos rezgéssel porlasztják a víz és illóolaj keverékét, amit egy kis ventillátor juttat a légtérbe. Előnyük, hogy hajtogáz nélküliek, így nem szennyezik a levegőt. Természetesen a diffúzorból is létezik ipari verzió, azokat általában szellőztető rendszerbe kötik a megfelelő hatékonyság végett. Ilyeneket használnak a plázákban és bevásárlóközpontokban.

Az illóolajos illatosításra további példa az úgynevezett pálcikás illatosító eszközök. Ilyen például a Spring Air Bronze Reed pálcikás illatosító, melynek működése a kapilláris hatáson alapul. A bambusz pálcikákon az illóolaj felfelé áramlik, és a tégelyből kilógó részeken keresztül az illóolaj a levegőbe kerül.

Spring Air Bronze Reed pálcikás illatosító

A permetezős automata illatosító eszközök általában elemmel működnek, melyek élettartama nagyjából megegyzik a használt illatpatron kiürülési idejével, kb. 1 - 2 hónap, a használat gyakoriságától függően. Ezekből is létezik otthoni és ipari felhasználásra szánt készülék, illetve töltőanyag. Az otthoni eszközök kevesebb beállítási lehetőséggel rendelkeznek, általában csak a permetezés gyakorisága változtatható (kb. három lépésben), és a töltőanyag koncentrációja is gyengébb, mint az ipari illatosítóké. A komolyabb eszközökön már pontosan beállítható, a napi és heti működési idő intervallum, és a permetezés gyakorisága akár percenkénti bontásban. Az patronokban tárolt illat koncentrációja is nagyobb. Ettől függetlenül, ha nagyobb légterű otthonnal rendelkezünk, akkor egy ipari illatosítóval sem tudunk mellé lőni, hiszen a sok beállítási lehetőséggel megfelelően testreszabhatjuk a légtér méretéhez.

Automata illat adagoló

Léteznék még szilárd szilikon gumi, illetve zselés illatosítók. Ezek anyaga erősen koncentrált illattal van átitava. Főként nyilvános mosdókban találkozhatunk velük. Rendkívül tömény illatukkal tökéletesen képesek elfedni a szagokat. Viszonylag olcsók, de 1 hónap után már jelentősen csökken az illatuk és cserére szorulnak.

Hang Air szilárd illatosító

Otthonunk illatosítására még egy kiváló megoldás van. Az illatgyertyák nem csak kiváló dekorációs elemek, illatukkal és melegségükkel elvarázsolják otthonunkat. A hideg téli estéken biztosan ilyet használnék otthononban.

Forduljon kollégáinkhoz bizalommal és segítünk kiválasztanai a megfelelő eszközt otthona, illetve munkahelyi környezete illatosításához.

https://alphadenthigienia.hu/sct/157453/Illatositok-legfrissitok-utantoltok