BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

SZENZOROS KÉZFERTŐTLENÍTŐ ADAGOLÓK

2021.02.09 14:01
Kézfertőtlenítő adagolók blog bejegyzés

SZENZOROS KÉZFERTŐTLENÍTŐ ADAGOLÓK

Automata kézfertőtlenítőszer adagolót vásárolna, de nem tud eligazodni a rengeteg típus között? Segítünk.

SZENZOROS KÉZFERTŐTLENÍTŐ ADAGOLÓK

A koronavírus (Covid-19) miatt kialakult helyzetben elengedhetetlen a hatékony kézfertőtlenítés. Különösen fontos ez ott, ahol egy nap alatt akár több száz ember megfordul, például intézmények, bevásárlóközpontok, üzletek, vendéglátóhelyek, edzőtermek, mozi stb.

 

Éttermek, vendéglátóhelyek, intézmények

A keresztfertőzés elkerülése érdekében a legjobb megoldás, ha érkezéskor és távozáskor is fertőtlenítőjük a kezünket, hogy a különböző kórokozókat ne vigyük magunkkal. A fertőtlenítést végezhetjük a saját magunk által beszerzett és folyamatosan magunknál tartott kézfertőtlenítőkkel (ilyen pl. az általunk forgalmazott, Caosept Gél 110 ml-es, és Inno-Sept Gél Extra 100 ml-es), illetve a felállított fertőtlenítő pontokon. Blogunkban, most ez utóbbiról lesz szó.

Kézfertőtlenítő pontok

A kézfertőtlenítő szigetek alapját minden esetben egy automata kézfertőtlenítő adagoló szolgáltatja, melyet el lehet helyezni a falon, állványra szerelve, vagy pultra állítva.

 

A gyártók ma már olyan eszközökkel is rendelkeznek, melyek nem csak kézfertőtlenítő adagolására alkalmasak, hanem akár testhőmérsékletet is mérnek. Az általunk forgalmazott eszközök között szinte mindegyik típus megtalálható, az hogy melyiket válasszuk leginkább az igényektől és a hely méretétől függ.

Forgalmas helyre mindenképpen egy nagyobb kapacitással rendelkező, akár hálózati áramforrásról működtethető kézfertőtlenítő adagolót érdemes választani. Ilyen például a TATEX kézfertőtlenítő adagoló, mely a külön hozzá vásárolható hálózati adapterrel is használható, így nem kell aggódni a lemerülő elemek miatt. Az eszköz mindaddig üzemel, amíg a fertőtlenítő folyadék rendelkezésre áll. Ez a típus ráadásul nagy 1500 ml-es tartálykapacitással is bír, így biztosan sokáig fog üzemelni anélkül, hogy teendőnk lenne vele.

A koronavírus miatt kialakult pánikhelyzetben hirtelen felvásárlásra került az összes fertőtlenítőszer, és a gyártók nem tudtak lépést tartani a piaci igényekkel, mára szerencsére normalizálódott a helyzet, és nincs hiány a termékekből.

Az kézfertőtlenítő adagolók nagy része általában csak egy féle termékkel használható, például alkoholos kézfertőtlenítő folyadék, vagy kézfertőtlenítő gél, kézfertőtlenítő folyékony szappan stb. A probléma akkor kezdődik, ha valamelyik termék éppen nem érhető el egy a fentiekhez hasonló helyzetben. Ekkor az az eszköz már használhatatlanná válik. Itt jönnek a képbe az univerzális adagolók. Ezek a kézfertőtlenítő eszközök, többféle pumpával szerelhetők (spray, gél, hab stb.), így az üzemeltető biztonságban érezheti, mert, ha valamelyik termék nem is érhető el, akkor ki tudja váltani egy másikkal, például a gél helyett, használhat alkoholos folyadékot, amihez nem kell mást tennie, mint kicserélni az adagoló fejet az eszközön. Ilyen eszköz például az ASZA1000 típusú kézfertőtlenítő adagolónk, melyhez három féle pumpa is rendelhető.

Tapasztalatunk alapján az alkoholos kézfertőtlenítő folyadékok azok, amelyek egy hasonló helyzetben leginkább elérhetők maradnak, így mindenképpen egy univerzális, vagy egy spray fejjel rendelkező adagoló feleszerelését javasoljuk. Amennyiben bármilyen további kérdésük merülne fel a témával kapcsolatosan, akkor kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre.

Tekintse meg teljes kézfertőtlenítő adagoló kínálatunkat