Kéztörlő adagolók

KÉZTÖRLŐ ADAGOLÓK

A hajtogatott és tekercses kéztörlő papír adagolók főként ABS műanyagból készülnek. Kínálatunkban megtalálhatók rugalmas PP (polipropilén), és törhetetlen PC (polikarbonát) anyagból készült termékek is. A papír kéztörlő használata máig a legnépszerűbb és leggyorsabb kézszárítási megoldás a nyilvános mosdókban. A nagyobb kéztörlő papír adagoló gyártók kínálatában megtalálhatók a kompatibilis töltőanyagok. A töltőanyagok között egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek ak környezettudatosságra. Ennek érdekében ellenőrzött erdőgazdálkodásból származó, és újrahasznosított alapanyagból készülnek a termékek.

KÉZTÖRLŐ ADAGOLÓK TÍPUSAI

Hajtogatott kéztörlő papír adagolóinkat főként intézményi felhasználásra és forgalmas mosdókba ajánljuk. A tekercses papírtörlő tartókat kevésbé forgalmas, irodai, konyhai felhasználásra javasoljuk, ahol elkerülhető a pazarlás. A papír kéztörlőkben nedves szilárdító összetevő található, melyek lehetővé teszik, hogy a papírtörlő ne máljon szét ha víz éri. Ezért a kéztörlés során nem esik darabokra. Az ilyen anyagból készített papírtörlőt nem szabad a toalettbe dobni, máskülönben dugulást okozhat. Léteznek olyan új innovatív technológiával gyártott kéztörlő papírok, melyek a víz hatására, gyorsabban bomlanak szét. Ezek használati értéke ugyanolyan, mint a normál papírtörlőké. Amíg megtörli az ember a kezét addig egyben marad és tökéletesen felszívja a nedvességet. Ezeket a papírtörlőket kifejezetten olyan helyekre ajánljuk, ahol a hulladéktárolás nem megoldható, vagy elavult a csatornarendszer. Ilyenek például tömegközlekedési eszközök, repülő, hajó és a régi építésű ingatlanok.

Hajtogatott kéztörlő adagolók

A papírtörlők között megtalálhatók az olcsóbb 1 rétegű, és a jobb használati értékkel bíró 2 illetve 3 rétegű változatok. A tapasztalat azt mutatja, hogy az olcsóbb, nem mindig gazdaságosabb. Az egy rétegű kéztörlő papírból nagyobb mennyiségre (akár 3 - 4 lap) szükség lehet, ahhoz, hogy szárazra töröljük a kezünket, míg a jobb minőségűből elegendő a fele mennyiség. A hajtogatott papír kéztörlők között különféle hajtogatási módszert alkalmaznak. A legegyszerűbb és legelterjedtebb a "V" hajtás, melynél a papírt egyszerűen félbe hajtják. Az későbbi interfold, vagy multifold néven is ismert "Z", "W", "M" stb, melyeket főként a helytakarékosság végett vezettek be. Utóbbi megoldásnál keskenyebb adagolóra van szükség, miközben a kéztörlő lap mérete ugyanakkora vagy nagyobb lehet, mint a "V" hajtás esetében.

Tekercses kéztörlő adagolók

A tekercses megoldások esetében léteznek külső letekerésű változatok, ilyenek a háztartási papírtörlők, az autocut és automata szenzoros kéztörlő adagolókban használt kéztörlők és az ipari törlőkendők. Ezeket gyárakban, festőműhelyekben stb. használják. Léteznek belső mag adagolású típusok, melyeket a fali kéztörlő adagolókban lehet használni. A tekercses változatok közül ezek a legelterjedtebbek, mivel az adagolórendszer olcsó, használatuk pedig egyszerű. Kínálatunkban mindegyik típus megtalálható, a választásban kollágiunk szívesen állnak rendelkezésükre.