BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Környezetbarát tisztítószerek

Csillag Z.
2023.05.08 12:10
Környezetbarát tisztítószerek használatának fontossága

Környezetbarát tisztítószerek használatának fontossága

Az éghajlatváltozás a világ minden tájára hatással van. A sarki jégtakarók olvadása miatt az óceánok szintje folyamatosan emelkedik. Egyre gyakoribbak az olyan szélsőséges időjárási jelenségek, mint a túlzottan nagy mennyiségű csapadék hullás, valamint a nyári forróság. Az éghajlatváltozás következményei rendkívül súlyosak, és hatással vannak életünkre. Az éghajlatváltozás ellen, mi magunk tehetünk a legtöbbet a környezettudatos gondolkodással.

Miért fontos a környezetvédelem, és mit tehetünk a fenntartható jövőért

A környezetvédelem fontosságára az 1960-as évek környékén ébredtek rá, és az első fontos felismerés a különböző rovarírtószerek egészségre gyakorolt káros hatása volt. Hatékony intézkedések és programok az 1980-as évektől vették kezdetüket.

A környezetünk megóvása rendkívül fontos cél, mert az emberi tevékenység hatására a Földön élő állatok és növények élettere és az élővilág veszélybe kerülhet. Az emberi cselekvés hatására a levegő és a víz minősége is romolhat, ami negatív hatással lehet a saját egészségünkre is. A környezetvédelem célja, hogy megóvja a természetet és az élővilágot, valamint biztosítsa az emberi életminőség javulását is.

Számos dolgot tehetünk környezetünk védelme érdekében. Ilyenek például, a megújuló forrásból származó termékek használata, környezetkímélő anyagok felhasználásval készült tisztítószerek használata.

Környezetbarát tisztítószerek

Amennyiben tehetjük, akkor mindenképpen olyan terméket válasszunk mely, rendelkezik valamilyen környezetbarát tanusítvánnyal. Az egyik ilyen, általunk is ismert az EU Ecolabel minősítés, mely egyre több termék címkéjén megtalálható. Az EU Ecolabel egy olyan minősítés, amelyet az Európai Unió ad ki azoknak a termékeknek és szolgáltatásoknak, amelyek környezetbarátak és magas színvonalúak.

Az EU Ecolabel minősítés azt jelzi, hogy a termék vagy szolgáltatás környezetbarát és nem veszélyes az egészségre. Az EU Ecolabel minősítés megszerzése érdekében a terméknek meg kell felelnie bizonyos környezetvédelmi követelményeknek. Ilyenek például, hogy csökkenteni kell az energiafelhasználást és a vízfogyasztást a felhasználásuk során, valamint minimalizálni kell az anyag- és energiafelhasználást a gyártásuk alatt.

Cégünk egyre inkább törekszik arra, hogy környezetkímélő tisztítószereket és papírtermékeket hozzon forgalomba.

Frosch és Biopuro környezetbarát tisztítószerek

A Frosch egy német márka, amely környezetbarát tisztítószereket gyárt. A termékekben található összetevők között megtalálhatóak az édesgyökér-kivonat, a citromsav és az alkohol. A Frosch termékei biológiailag lebomlanak. Nem tartalmaznak mesterséges színezékeket és tartósítószereket. A termékek között megtalálhatóak mosogatószerek, mosóporok, öblítők és tisztítószerek is. Fontos megemlítenünk, hogy a tisztítószerek flakonjai is újrahasznosított anyagból készülnek. A Frosch nem csak környezetbarát, de egyben minőségi termékeket is kínál a felhasználók számára.

A Frosch termékek mellett a Biopuro termékek is megtalálhatók kínálatunkban. A Biopuro egy olasz márka, amely biotanúsított és biogazdálkodásból származó növényi alapanyagokból készült környezetbarát tisztítószereket gyárt. A termékek teljes skálája megtalálható, beleértve az ablaktisztítót, vízkőoldót, zsíroldót és mosószert is. A csomagolásuk bio-műanyag palack, amely ismételten újrahasznosítható.

Az AIAB (Associazione Italiana Agricoltura Biologica) egy olasz szervezet, amely biotanúsítványokat ad ki a termékeknek. Ezen termékek megfelelnek a szervezet által meghatározott szabványoknak. A szabványok tiltják a kémiai növényvédőszerek használatát és előírják a jelenlegi jogszabályok betartását.

Az AIAB két minősítést ad ki: a Bio Eco Cosmesi AIAB és a Detergenza Pulita AIAB. Az előbbi az első olaszországi elismerés a biokozmetikumokra, amely garantálja a termelési előírások betartását és a jó gyakorlatok alkalmazását. A Detergenza Pulita AIAB minősítés az AIAB által kiadott címke, amely nem csak a termék alacsony környezeti hatását igazolja, hanem annak mosóhatékonyságát is az otthoni és egyéni higiéniai termékekben.