BLOG, HÍREK, ÚJDONSÁGOK

Milyen szappan adagolót válasszak?

Csillag Z.
2021.09.07 13:47
Folyékony szappan adagolók

Milyen szappan adagolót válasszak?

Miért használjunk folyékony szappan adagolót? Milyen típusú szappan adagolóval szereljük fel mosdónkat? Szenzoros, vagy manuális szappan adagolót válasszak? Rövid bejegyzésünkben igyekszünk átlatható képet adni a ma kapható megoldásokról.

Folyékony szappan adagoló rendszerek

Miért használjunk folyékony szappan adagolót?

A folyékony szappan adagolók használatával csökkenthető a pazarlás. Az eszköz akkora mennyiséget képez egy egy használat alkalmával, amennyire a kéz tisztításához szükség van. Az adagok minden esetben egyformák, így jól követhető a szappan fogyása, és a feltöltésért felelős személyzet jól tud kalkulálni az utántöltés gyakoriságával. Az adagolók tartálya nagyobb méretű, mint egy kiskereskedelmi forgalomban kapható pumpás készítményé, így ez is egy fontos érv a használatuk mellett.

Milyen típusú szappant válasszunk?

Háromféle szappant különböztetünk meg: folyékony szappan, spray szappan, és hab szappan. Ezek mindegyike folyékony állagú készítmény, de az adagolt formájuk, és az adagolás módja különböző. A folyékony szappanok egy egyszerű pumpa segítségével ugyanabban a formában kerülnek a kezünkre, mint ahogy azt az adagolóba töltöttük. A spray szappanok hígabb víz állagú szerek, ezeket egy porlasztó fejjel ellátott pumpa juttatja a kézre. Előnye a normál folyékony szappanhoz képest, hogy kevesebb a felhasználás és egyenletesebben terül szét a felületen. A hab szappan állagában a spray szappan és a folyékony szappan közti átmenet. Fontos jellemzője, hogy sokkal jobban habosítható, mint a másik kettő. Az adagoló egy speciális pumpa fej segítségével levegőt kever a folyadékhoz és így hab képződik, mely a nagy terjedelmének köszönhetően a teljes kéz felület megtisztításához elegendő. Ez utóbbi a leggazdaságosabb megoldás. Fontos, hogy a választott adagolónak megfelelő töltőanyagot használjunk, mert csak azzal fog megfelelően működni.

Patronos, vagy utántöltős rendszert használjak?

A patronos rendszerek előnye az állandó minőség, és az egyszerű utántöltés. A kiürült patront kivesszük az adagolóból, majd a helyére tesszük a telit és máris használható. Ezek valamivel drágábbak, mint a kannás kiszerelésű termékek, viszont a feltöltés gyorsan, egyszerűen és tisztán kivitelezhető, míg a kannából való töltés, macerás. Nehéz a kannát felemelni, és kiömlés nélkül betölteni a szappant az adagolóba. 

Szenzoros, vagy manuáls szappan adagolót válasszak?

Ma már viszonylag olcsón hozzá lehet jutni a szenzoros adagolókhoz is. Előnyük a kényelmes és higiénikus, érintés nélküli használat. Vírusos időszokban kifejezetten ezen termékek használatát javasoljuk. Hátrányuk, hogy nem csak szappannal, hanem elemmel is kell tölteni őket. Az olcsóbb változatok kevésbé energia hatékonyak, ezért sűrűbben szükség lehet az elemek cseréjére. Néhány típus már beépített akkumulátorral is elérhető, így adott esetben egy fali aljzathoz csatlakoztatva folyamatosan használható. A manuális adagolók egyszerű működésüknek köszönhetően évekig problémamentesen használhatók, míg az elektromos változatokban a kopó, forgó alkatrész idővel tönkremehetnek.

 

Amennyiben segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásában, forduljon munkatársainkhoz bizalommal.
Tekintse meg papír kéztörlőinket és kéztörlő adagolóinkat webáruházunkban.