GINOP-1.2.1

Sajtóközlemény

Támogatásban részesült a „Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések megvalósítása az Alpha-Dent Higiénia Kft.-nél” című projekt.


2022.01.27.

 

Az Alpha-Dent Higiénia Kft. által a GINOP_PLUSZ támogatási rendszeréhez benyújtott, „GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-04544” azonosító számú, „Modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések megvalósítása az Alpha-Dent Higiénia Kft.-nél” című projekt 141,86 millió Ft visszatérítendő európai uniós támogatásban részesült.

 

A Széchenyi Terv Plusz program keretében megvalósuló projekt főtevékenységeként az Alpha-Dent Higiénia Kft. raktárkapacitásának bővítése valósul meg.

A vállalkozás a pályázat keretében a tulajdonában lévő 7700 Mohács külterület 0139/38 hrsz. alatti ipari raktárkapacitását kívánja bővíteni egy új csarnok megépítésével, a meglévő csarnok épület mellett. Az építés során egy 909 m2 hasznos alapterületű (bruttó alapterület 946 m2) raktárcsarnok épül a telek északi részén. A tervezett és a meglévő csarnok között egy 133,47 m2-es hasznos alapterületű (bruttó alapterület 135 m2) ún. fedett szín épül, biztosítva a két épület közötti összeköttetést. Infrastrukturális beruházás keretében megtörténik az épületet körben védő kerítés megépítése, illetve megvalósul a gépjárművel történő megközelítést szolgáló térkövezett üzemi út kialakítása, illetve a járművek parkolását szolgáló térkövezett parkoló kialakítása, továbbá a ki/bejárást szolgáló ipari kapu is létesül a csarnoképületben.


A beruházás során megújuló energiahasznosítás is beépítésre kerül, ennek keretében a tetőszerkezetre 50 kWp kapacitású napelemes rendszer kerül felhelyezésre. Az új csarnoképület fűtését levegő-víz típusú hőszivattyú rendszer biztosítja, emellett a meglévő raktárban jelenleg működő földgáz rendszerű fűtés is az újonnan létesülő hőszivattyús rendszerrel lesz kiváltva. A kiépítésre kerülő hősszivattyús rendszer teljesítménye 45 kW értékű lesz.
A projekt keretében technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére is sor kerül (1 db gyalogkíséretű magasemelő targonca, 2 db ülővezérlésű elektromos magasemelő targonca, 1 db hidrodinamikus hajtású homlokvillás targonca, 1 db raklapos állványrendszer).


A projekt tartalmaz a munkatársak részére kompetenciafejlesztő, soft skill képzést, illetve vezetői tanácsadási tevékenységet is.


A projekt fizikai befejezésének határideje: 2023.11.10.
További információ kérhető: info@alphadent.hu