Kézhigiénia

KÉZHIGIÉNIA - KÉZMOSÓ ÉS KÉZFERTŐTLENÍTŐ SZEREK

A kézmosó és kézfertőtlenítő szerek használata része mindennapi életünknek. Különösen fontos ez egy kialakult járványhelyzetben, vagy influenza szezonban. A különféle láthatatlan baktériumok szinten mindenhol jelen vannak, ezért fontos, hogy védjük tőlük a szervezetünket.

A kategóriában többféle kézmosó, kézvédő, és kézfertőtlenítő szer található. A legtöbbjük minőségi magyar termék. Elérhetők folyékony szappan formában, melyek vízzel történő öblítést igényelnek, így kifejezettem mosdókba ajánlott a használatuk, valamint alkoholos folyadék, és gél formában melyek öblítés nélküli gyors fertőtlenítésre alkalmasak, illetve a legújabb termékünk, antimikrobiális krém formában, melyet a kézre felvíve, akár 4-5 órán keresztül fejti ki hatását.

A kéz megfelelő higiéniájának fenntartása része mindennapi életünknek. A különböző kórokozók veszélyt jelenthetnek saját magunkra és közvetlen környezetünkre egyaránt. 

A kézmosó és kézfertőtlenítő készítmények különböző hatásspektrummal bírnak. A legtöbb folyékony szappan, ha ugyan nincs is feltűntetve a csomagolásán, rendelkezik némi antibakteriális hatással, így normál körülmények között, a háztartásban bőven elegendő a használatuk, de aki biztosra akar menni, illetve háziállatot tart a lakásban, oda megfelelőbb lehet egy igazolt antibakteriális hatással rendelkező folyékony szappan.

A kézfertőtlenítő készítmények már komolyabb hatással bírnak, használatuk főként egészségügyi intézményekben javasolt, de járványhelyzetben, forgalmas helyeken, iskolákban, éttermekben, várótermekben stb. is ajánlott. Használatukkal nem csak a baktériumok, hanem a különféle vírusok is deaktiválhatók.